Termeni Și Condiții


ÎN CUPRINSUL ACESTUI SITE URMĂTORII TERMENI VOR ÎNSEMNA:

 

CUMPĂRĂTOR

– persoană fizică sau juridică ce emite o comandă şi încheie un act de vânzare-cumpărare cu societatea noastră. Aceasta este înscrisă în partea introductivă a facturii sub titlul CUMPĂRĂTOR (sau imputernicitul acestuia).

VÂNZĂTOR – S.C. TELETIM S.R.L.

, persoană juridică română cu sediul în Timişoara, str. Pestalozzi, nr. 22, ob. 2B, jud. Timiş, tel/fax: +40-256-295.710, tel: +40-256-293.493, înregistrată la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Timiş sub nr. J35/3562/1991, având CUI RO 1825138 și înscrisă în partea introductivă a facturii sub titlul de FURNIZOR.

PRODUS

– orice produs care urmează a fi furnizat de către VÂNZĂTOR, CUMPĂRĂTORULUI și este reprezentat prin MOBILIER achiziționat de către cumpărător, care corespunde descrierii din cataloagele și documentația noastră, a cărui caracteristici au fost agreate de cumpărător și inscrise în comandă, respectiv factură.

COMANDA

– un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între vânzător și cumpărător prin care vânzătorul este de acord să livreze bunurile și cumpărătorul este de acord să primească aceste bunuri și să facă plata acestora.

CONTRACT

– o comandă validă, confirmata de către vânzător.

CONTRACT LA DISTANŢĂ

– orice contract încheiat între vânzător şi cumpărător în cadrul unui sistem de vânzări organizat, fără prezenţa fizică simultană a celor doi, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la, şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

SPECIFICAȚII

– toate specificațiile și/sau descrierile bunurilor așa cum sunt precizate în comandă.

Drepturile consumatorilor sunt prevăzute în OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014, intrată în vigoare în data de 13.06.2014 nu sunt afectate prin acești Termeni și Condiții.
Noi depunem toate diligențele în vederea menținerii corectitudinii informațiilor expuse pe site.
Cu toate acestea, având în vedere posibile erori cu privire la aceste informații, precizăm că imaginea produselor are caracter informativ. Unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fără preaviz sau pot conține erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, însă facem eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante.
Prin lansarea unei comenzi pe site, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare prin care vânzătorul își derulează operațiunile pe site.

MOMENTUL ÎNCHEIERII CONTRACTULUI

– Daca partile nu au convenit altfel, momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul primirii mesajului de confirmare de catre consumator, referitor la comanda sa.
Acceptarea comenzii de către vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare scrisă (prin e-mail) din partea vânzătorului către cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urmă.
Comanda se consideră validă numai după confirmarea de către vânzător a disponibilității stocului, a prețului precum și a caracteristicilor produselor respectiv a serviciilor solicitate de cumpărător.

OBIECTUL CONTRACTULUI

– îl constituie vânzarea produselor, în conformitate cu disponibilitatea stocului, prețul și caracteristicile menționate în confirmarea transmisă de vânzător pentru validarea comenzii prin care cumpărătorul și-a exprimat intenția de achiziție.

PREȚUL CONTRACTULUI

– îl constituie prețul vânzării produselor, cuprins în comanda validată prin confirmarea de către vânzător.
Cu toate acestea, vă atenționăm asupra faptului că există cazuri când, ca urmare a unor disfuncționalități ale SITE- ului sau erori, prețul afișat pe SITE poate să nu fie cel real. În toate aceste cazuri, vânzătorul va informa cumpărătorul asupra prețului corect, menționându-l în cuprinsul confirmării comenzii.

3D SECURE

inseamna o noua abordare globala a autentificarii cumparatorilor si vanzatorilor in tranzactii sigure pe Internet. Aceasta masura de siguranta presupune redirectionarea utilizatorului in momentul efectuarii platii pe o pagina securizata unde inregistrarea fiecarui detinator de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzactie online. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2)

GARANŢIE

– orice angajament asumat de vânzător faţă de cumpărător, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de cumpărător, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.

VICIU ASCUNS

– deficienţa calitativă a unui produs livrat care nu a fost cunoscută şi nici nu putea fi cunoscută de către cumpărător prin mijloacele obişnuite de verificare.

DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA A CONTRACTULUI

– Cumpărătorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina cumpărătorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe sa curgă de la data livrării către comparator.

EXECUTAREA CONTRACTULUI LA DISTANŢĂ

– Vânzătorul trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale în termen de cel mult 30 de zile de la data la care consumatorul a transmis comanda, cu excepţia cazului în care părţile au convenit altfel.

Vânzătorul, în cazul în care nu poate executa contractul din cauză că produsul nu este disponibil, trebuie să informeze cumpărătorul despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a varsat ca plată trebuie rambursate de vânzător în termen de maximum 30 de zile.

Vânzătorul poate livra cumpărătorului un produs de o calitate şi la un preţ echivalente cu cele solicitate, numai dacă acest lucru a fost prevăzut înainte de încheierea contractului şi/sau în contract, astfel încat cumpărătorul să fie informat în mod clar despre această posibilitate.

RECEPŢIA PRODUSELOR

– Cumpărătorul se obligă să semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de către curier sau Poşta Română la livrarea produselor comandate, la care este anexat şi factura fiscală ce conţine toate informaţiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret).

De asemenea, cumpărătorul va verifica dacă produsele sunt deteriorate sau dacă există lipsuri, iar eventualele probleme vor fi menţionate în mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate în considerare.

Prin semnarea bonului de livrare, cumpărătorul recunoaşte primirea în bune condiţii şi în totalitate a produselor comandate.

CODURILE PROMOŢIONALE/VOUCHERELE CADOU

– Codurile promotionale oferite de www.magdadesign.ro prin orice promoţii, sunt valabile exclusiv pentru secţiunea mentionată în cadrul promomoţiei sau după caz în cuprinsul e-mailul-ui de transmitere a codului, cu excepţia cazului în care este specificat altfel.

Codurile promoţionale pot fi folosite exclusiv în momentul plasării comenzii, acestea nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea comenzii după ce aceasta a fost plasată.

Într-o comandă se poate folosi un singur cod promoţional, pagina de comandă nu permite utilizarea mai multor coduri în aceeaşi comandă. Pentru eligibilitatea la o promoţie nu este luată în calcul valoarea transportului, cu excepţia cazului în care este specificat altfel.

În cazul în care un cod promoţional a fost aplicat într-o comandă care nu a putut fi onorată sau a fost anulată din orice motiv, cumpărătorul are dreptul de a cere reactivarea codului promoţional respectiv exclusiv în scris, printr-un e-mail pe adresa magda@magdadesign.ro, care sa contina id-ul comenzii, starea acesteia, numele cumpărătorului şi codul promoţional.

Promoţiile pe www.magdadesign.ro nu se cumuleaza între ele, se aplică reducerea cea mai mare. Acest lucru este valabil pentru orice formă de reducere (carduri de fidelitate, coduri promoţionale, vouchere cadou, reduceri procentuale de pe site, etc) ca regulă, cu excepţia situaţiilor în care este menţionat altfel în promoţie. De asemenea, în cazul existenţei unor vouchere procentuale, deţinatorul unui asemenea voucher nu poate beneficia de reducerea cumulată conferită de aplicarea voucherului procentual la reducerea deja existentă în cadrul unei promoţii. Anumite campanii promoţionale nu se cumulează cu alte reduceri, promoţii sau acţiuni de fidelizare. Acest lucru este specificat în regulamentul campaniei respective.

www.magdadesign.ro stabileşte unilateral sau în colaborare cu furnizori ai săi regulamentele promoţiilor şi ale concursurilor pe care le organizeaza, acestea fiind publicate exclusiv pe site. Promoţiile sunt aplicate comenzilor care respectă integral regulile afişate pe site, în perioada de valabilitate clar menţionată şi în limita stocului disponibil.

Voucher = cod promoţional, cupon promoţional.

Fiecare voucher este identificat printr-un cod de voucher şi are diverse cerinţe pentru a fi valid şi aplicabil.

Valoarea fiecărui voucher este specificată pe acesta.
Un voucher nu se poate utiliza pentru a plăti taxele, tarifele de livrare, manipulare sau alte servicii, cu excepţia cazului în care se convine altfel.
Orice produs, indiferent de promoţie va avea o valoare minimă, www.magdadesign.ro nu poate comercializa produse cu valoare zero.
Voucherele sunt valabile numai dacă sunt folosite pe site-ul www.magdadesign.ro.
Voucherele nu sunt destinate revânzării şi nu pot fi convertite în bani.
Voucherele nu pot fi înlocuite în cazul în care sunt pierdute, furate sau distruse.
Fiecare voucher va fi limitat astfel încât nu se admit mai multe vouchere de pe o adresă de IP/de pe aceeasi adresa.
Orice promoţie la care se aplică vouchere de reducere se limiteaza la un singur voucher per persoana fizică sau persoană juridică (identificat ca si cumpărător).
Fiecare voucher este limitat la o singura utilizare şi are valabilitate pentru o perioadă limitată de timp, astfel cum se va menţiona în termeni şi conditiile aferente promoţiei, în mailul de oferire a voucherului şi în contul de utilizator sectiunea “vouchere”, sau cum se menţionează în fiecare promoţie/ofertă în parte.
www.magdadesign.ro işi rezervă dreptul de a modifica sau anula aceste vouchere în orice moment, cu anunţarea prealabilă a clienţilor.
Niciun voucher nu poate fi aplicat altor promoţii/oferte cu excepţia celor strict menţionate în oferta respectivă.

Produsele care sunt excluse din promoţie sunt comunicate în termeni şi conditiile sau în anumite regulamente sau oferte speciale în sectiunea “excepţii”. Aceste excepţii includ produse care prin lege nu se pot vinde cu discount.

Ofertele promoţionale nu se pot cumula în aceeaşi comandă. Doar un singur voucher de reducere se poate folosi per comanda.

În cazul comenzilor care conţin mai multe produse, valoarea voucherului de reducere este aplicată valorii totale a comenzii, excluzând taxele de transport, manipulare şi alte servicii.

Un voucher nu se poate aplica pe o comandă plasată în trecut.

În cazul returnării produselor achiziţionate cu voucher, discountul acordat va putea fi retinut din valoarea returului. În cazul în care o comandă la care s-a aplicat reducere prin voucher este anulată, respinsă sau returnată integral, clientului i se va returna integral suma platită iar voucherul îşi va pierde valabilitatea şi nu va putea fi reactivat.

În cazul în care o comandă la care s-a aplicat reducere prin voucher şi contine mai multe produse este anulată, respinsă sau returnată partâţial, discountul acordat prin aplicarea voucherului nu poate fi aplicat celorlalte produse ramase în comandă daca valoarea comenzii nu respecta condiţiile ofertei/promoţiei. www.magdadesign.ro nu va restitui valoarea alocată din voucher pentru produsele anulate, respinse sau returnate ce fac parte dintr-o comandă cu produse multiple. Clientului i se va restitui suma achitată de acesta pentru produse.

TERMENE DE RETURNARE A BANILOR

– Pentru retururi integrale de comenzi, cumpărătorul primeşte banii aferenţi produselor returnate în interval de 14 de zile calendaristice de la data la care SC TELETIM SRL este informată de către cumpărător cu privire la decizia acestuia de a returna produsele.
Dupa validarea returului, cumpărătorul poate opta să primească contravaloarea produselor sub forma unui cupon valoric pe care îl va putea folosi în termen de 30 zile de la data confirmării primirii returului de catre www.magdadesign.ro
După această dată cuponul îşi pierde valabilitatea.

DREPTUL DE RETRAGERE

– În conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cumpărătorul are următoarele drepturi şi obligaţii referitoare la retragerea din contractul încheiat la distanţă:

  • Cumpărătorul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, să se retragă din contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de cumpărător.
  • Cumpărărtorul se obligă să returneze doar acele produse care sunt în aceeaşi stare în care au fost livrate ( cu etichetele intacte şi documentele care l-au însoşit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, şocuri, urme de folosire excesivă şi/sau intervenţii neautorizate etc.

SC TELETIM SRL va rambursa cumpărătorului contravaloarea produsului în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării făcute de către cumpărător către www.magdadesign.ro în ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

EXERCITAREA DREPTULUI DE RETRAGERE

– În cazul în care cumpărătorul solicită retragerea din contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, în cazul în care comanda este achitată, www.magdadesign.ro se obligă să returneze suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării de către cumpărător în ceea ce priveşte decizia sa de retragere din contract.

Suma va fi returnată după cum urmează:

  • pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
  • pentru comenzile achitate cu OP/ramburs/Card bancar-> prin virament bancar;
  • pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

Cumpărătorul va informa www.magdadesign.ro în ceea ce priveşte intenţia sa de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs ataşat pe site.